Pravila
postavljanja tetovaže

Muške tetovaže bi trebale uvijek zauzimati površinu mišića koji se tetovira i trebaju pratiti anatomiju mišića

Ženske tetovaže trebaju pratiti oblik tijela

Kod postavljanja tetovaže je najbitnije:

  • gledati oblik kakav ima tetovaža i staviti ga na odgovarajuće mjesto na tijelu (Pogrešan oblik na pogrešnom mjestu garantira lošu tetovažu)
  • Veličina tetovaže treba biti propocionalna veličini površine na koju se stavlja (Znači velike tetovaže na velika mjesta,i male tetovaže na mala mjesta)
  • Nacin okretanja tetovaže (Da bi se tetovaža pravilno postavila na tijelo treba gledati u kojem smjeru gleda i odababrati najbolji smjer za nju)

Idemo dati par primjera u vezi izabiranja popularnih motiva i njihovih veličina,te načina postavljanja

Fontovi

Kompjuterski krasopis je savršen,može se isprintati u bilo kojoj veličini,i može prikazati bilo koji oblik slova. Činjenica je kada ga klijenti izabiru, biraju količinu texta, koji font, koje veličine i na koje mjesto.Ono s čim će većina zavrsiti, ako su izabrali pogrešno je jedna lijepa mrljica.
Veličina fonta bi minimalo trebala biti 0.5 cm visine ako su u pitanju mala slova, a velika 1 cm
Činjenica je da je tehnički sve izvedivo, ali se tetovaža s vremenom raširi ,te će vjerovatno spojiti sva slova u jednu mrlju.

Exif_JPEG_PICTURE

Krasopis

Krasopis upada u kategoriju texta, ali je pisan rukom. To vam već garantira bolju kvalitetu,iz razloga što će vaš tattoo artist instiktivno napraviti veličinu koja je potrebna da to traje cijeli život

Lica

Ako želite lice, a da nije nečiji portret veličina lica mora biti minimalno 3 cm

 Portret bi trebao biti minimalno 8 cm

 Naravno tu  se ubrajaju  i životinje

 

Cvijeće

Ako želite makar malenu dozu realizma veličina bi trebala biti barem 8-10 cm, ispod toga je najbolje prilagođavati po stilovima. Što manje to jednostavnije

 

Sve je navedeno u minimumu, znači postoji šansa da će super izgledati ako izaberete dobrog artista  i  postavite na kvalitetno mjesto. Stoga pamet u glavu i slušajte savjete svojih tattoo artista i majstora!